You Are Viewing

A Blog Post

RCDE Trial Out Barcelona Dec 2012

Hej Jag heter Petter och jag har haft förmånen att vara hos Espanyol flera gånger både med mitt lag och att jag nu blev inbjuden till RCD Espanyols Trials i december. Det var naturligtvis ett äventyr att vara på sin första try-out för en La Liga klubb.

Veckan innan jul landade vi på Barcelonas flygplats.  På vägen in från flygplatsen ser man RCD Espanyols nya stadium. Som svensk var det som att komma till sommaren. 22 grader varmt och julgranar i varje butik. RCDE International Trails är klubbens sk try-out. Vi var ca 25 14-15  åriga killar från världens alla hörn som salades på RCDE fina träningsanläggning Sporting City. Det var spelare från Brasilien, Korea, Ryssland, England, Frankrike, Sverige bara för att nämna några. Planeringen var tre dagars träning med 2 pass och två träningsmatcher.

Jag har bara det bästa att säga om RCD Espanyol som klubb. Allt är väldigt proffsigt och alla är mycket vänliga och tog verkligen hand om oss.  Det var spelare från hela världen och ibland hade vi spelare lite svårt att förstå varandra men fotboll kan man ju faktiskt tala med fötterna. Jag gjorde mitt allra bästa och hoppas verkligen att jag får komma tillbaka.

Leave a Reply